Послуги
UA
ENRU

В Україні запрацює Реєстр рахунків нерезидентів

Національний Банк України посилює валютний нагляд і впроваджує Реєстр рахунків нерезидентів для покращення обміну інформацією про гривневі рахунки клієнтів та користувачів-нерезидентів між уповноваженими установами. Реестр запрацює вже з 1 жовтня 2023 року.

Система розроблена на блокчейн-платформі Hyperledger Fabric та дозволяє оперативно отримувати інформацію про транзакції, які підлягають під валютний нагляд.

Відповідно закону, усі транзакції у гривні за участю нерезидента є валютною операцією, що підлягає валютному нагляду.  Раніше через відсутність інформації про резидентність користувачів були прогалини у валютному контролі. За допомогою реєстру планується зменшити ризики та посилити відповідний нагляд.

Зокрема, НБУ зобов’язав уповноважені фінансові установи надавати інформацію про всі рахунки, відкриті нерезидентами, до Реєстру. Такі установи будуть мати безперешкодний та безоплатний доступ до данних про власників гривневих рахунків нерезидентів у Реєстрі.

Уся інформація в Реєстрі буде зашифрована та не підлягатиме розкриттю третім особам.

Україна | 01.06.23
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня ОАЕ роз'яснили корпоративний режим у ВЕЗ
Як відомо, з червня 2023 року в ОАЕ запроваджено корпоративний податок 9%. Але це нововведення має свої особливості та винятки.
Наступна Польща запровадила нову структуру – сімейні фонди (family foundation)
Польща ухвалила нове законодавство, яке дозволяє на території країни реєструвати сімейні фонди з метою успадкування та володіння сімейними активами. Такі
Компанія у США
1500$
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Компанія в Грузії
6500€
Рахунок у Латвії
від 1000€
Компанія в Естонії
2200€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити