Послуги
UA
ENRU

У США підозрюють Credit Suisse та UBS у допомозі росіянам обходити санкцій

Міністерство юстиції США розпочало розслідування щодо двох швейцарських банків, Credit Suisse та UBS, за підозру у тому, що вони допомагали російським клієнтам уникати санкцій, запроваджених США та їхніми союзниками після вторгнення росії в Україну. Наразі розслідування на першій стадії.

Розслідування охоплює як обмеження, запроваджені після 2022 року, так і попередні санкції, запроваджені після анексії Криму в 2014 році.

Наразі Міністерство юстиції США запросило у Credit Suisse та UBS інформацію про те, як банки обробляли рахунки клієнтів, на які потрапили санкції, протягом останніх кількох років. Міністерство також не виключає можливості проведення співбесід з керівниками та співробітниками банків.

У Credit Suisse заявили, що співпрацюють з Міністерством юстиції США та надають йому всю необхідну інформацію. У UBS також заявили, що співпрацюють зі слідством.

Розслідування Credit Suisse та UBS відбувається на тлі зростаючої критики Швейцарії з боку США та інших країн за недостатню боротьбу з відмиванням грошей та порушенням санкцій. У березні 2023 року Сенат США ухвалив резолюцію, в якій засудив Швейцарію за те, що вона не зробила достатньо для боротьби з відмиванням грошей, пов’язаним з росією.

Якщо Credit Suisse та UBS будуть визнані винними у порушенні санкцій, вони можуть зіткнутися з значними штрафами та втратою репутації. Наприклад, у 2014 році французький банк BNP Paribas виплатив США 9 мільярдів доларів за порушення санкцій проти Ірану, Куби та Судану.

Світ | 29.09.23
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Американський FinCEN хоче збільшити строки подання бенефіціарів
Агентство по боротьбі з фінансовими злочинами Міністерства фінансів США (FinCEN) опублікувало пропозицію щодо продовження терміну подання компаніями звітів про
Наступна Завершується термін реєстрації бенефіціарів на Кіпрі
Кіпрський Департамент Реєстратора компаній та інтелектуальної власності нагадує кіпрським компаніям, європейським публічним компаніям, кооперативам та їх посадовим особам та партнерам,
Компанія в Естонії
2200€
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Компанія в Англії
від 950€
Рахунок в Австрії
від 1200€
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити