Послуги
UA
ENRU

Туреччина залишить список ФАТФ

Туреччина знаходиться на порозі виключення із "сірого списку" Групи розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF). Це рішення може стати значним стимулом для економіки країни, однією з найбільших на Близькому Сході, після посилення зусиль щодо припинення незаконних грошових потоків.

Команда FATF нещодавно відвідала Туреччину для проведення оцінного візиту, під час якого перевірялися заходи країни щодо боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Остаточне рішення буде ухвалено на пленарному засіданні 28 червня, але міністри фінансів Туреччини висловили впевненість у тому, що країна залишить "сірий список".

Виключення Туреччини зі списку може підвищити довіру інвесторів та зміцнити національну валюту. З 2021 року Туреччина перебувала під посиленим наглядом FATF через недостатній контроль у банківському, нерухомому та інших секторах, схильних до ризику відмивання грошей.

Це виключення означатиме, що Туреччина досягла значного прогресу у виконанні плану дій FATF, що підтверджується результатами останніх оцінок FATF, згідно з якими країна почала більше відповідати міжнародним стандартам боротьби з фінансовими злочинами.

Світ | 31.05.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня ЄС прийняв нову директиву щодо боротьби з відмиванням грошей
Рада міністрів Європейського Союзу затвердила новий Регламент та Директиву ЄС щодо боротьби з відмиванням грошей (AML), які почнуть діяти з
Наступна Дубай запроваджує довгострокові ігрові візи для розробників
Влада Дубая оголосила про запуск нової ініціативи - Dubai Gaming Visa. Ця програма передбачає створення глобальної платформи, яка об'єднає творців
Компанія в Естонії
2200€
Рахунок у Грузії
1000$
Компанія у США
1500$
Рахунок на Кіпрі
від 1200€
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити