Послуги
UA
ENRU

Торговців ЄС зобов’яжуть приймати цифрове євро

Наразі в Єврозоні йде активне обговорення майбутньої цифрової валюти CBDC, сфер її застосування та строків введення. Окрім того, в анонсованому документі щодо визнання цифрового євро законним платіжним засобом, міститься норма щодо зобов’язання європейського торгового бізнесу приймати цифрове євро для розрахунків.

Таким чином, коли цифрове євро офіційно буде введене, це передбачатиме юридичне зобов’язання приймати платежі в тому числі і за допомогою нової валюти. Що, на думку ініціаторів, сприятиме популяризації цифровій валюті та її швидшому розповсюдженню.

Окрім того, ще обговорюються та вирішуються питання можливих винятків для забезпечення пропорційного застосування цифрової валюти, збалансування принципів договірної свободи та обов’язкового її прийняття. Зокрема не вирішено і гостре питання щодо програмування цифрових грошей для використання виключного переліку товарів або з обмеженим терміном дії такої валюти.

Найближчим часом Європейський центральний банк офіційно вирішить  чи випускати свою валюту в цифровому форматі вже цієї осені. Окрім того,  розробляються і правила боротьби з відмиванням грошей та компенсації для тих, хто розповсюджує цифроу валюту.

Багато передових країн вже анонсували запуск цифрової валюти і готують відповідне законодавство, зокрема це США, Англія, Японія, ОАЕ та інші.  У найближчому майбутньому цифрові гроші будуть законим платіжним засобом і на початку альтернативою готівці та іншим платіжним засобам.

Світ | 14.03.23
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Bank of Cyprus оголосив про закриття рахунків росіян
Основний банк Кіпру Bank of Cyprus зробив резонансну заяву про масове закриття поточних рахунків, які були відкриті на громадян рф.
Наступна ЄС оновив чорний список офшорів 2023 року
Європейський Союз оновив список країн, що не співпрацюють у питаннях справедливого оподаткування. За результатами засідання БВО, Коста-Ріка, Маршаллові острови та
Компанія в Естонії
2200€
Рахунок в Австрії
від 1200€
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Рахунок у Швейцарії
від 1000€
Компанія в Англії
від 950€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити