Послуги
UA
ENRU

Швейцарія посилює боротьбу з відмиванням грошей: готується рееєстр бенефіціарів

Федеральна рада Швейцарії на засіданні 22 травня ухвалила депешу про подальший розвиток системи боротьби з відмиванням грошей, яку буде подано до парламенту. Ця ініціатива спрямована на зміцнення цілісності та конкурентоспроможності Швейцарії як фінансового і ділового регіону. Одним із ключових елементів законопроекту є створення федерального реєстру бенефіціарних власників та запровадження суворих правил перевірки діяльності, що несе високий ризик відмивання грошей.

Нововведення, запропоновані Федеральною радою, включають створення федерального реєстру прозорості, до якого компанії та інші юридичні особи Швейцарії повинні будуть вносити інформацію про своїх бенефіціарних власників. Це дозволить правоохоронним органам швидше та точніше ідентифікувати осіб, які стоять за юридичними структурами, що сприятиме запобіганню використання таких структур для відмивання грошей або приховування активів.

Також буде посилено правила належної перевірки щодо відмивання грошей для певних консультативних діяльностей, особливо у юридичній сфері. Це стосується структурування компаній та операцій з нерухомістю, які несуть особливий ризик відмивання грошей. Спеціальні положення враховують обов'язок адвокатів та нотаріусів зберігати професійну таємницю.

Додатково до цього, буде вжито заходів для запобігання порушенням або обходу санкцій згідно із законодавством про ембарго. Готівкові платежі у сфері торгівлі дорогоцінними металами та нерухомості підлягатимуть обов’язковій перевірці, якщо суми перевищуватимуть 15 000 швейцарських франків.

Зміни до законодавства також передбачають невеликі додаткові навантаження для малого та середнього бізнесу (МСП), оскільки більшість бенефіціарних власників вже внесені до комерційного реєстру і тому вносити інформацію в новий реєстр буде простіше.

Законопроект буде поданий до парламенту, і очікується, що він набуде чинності не раніше початку 2026 року.

Світ | 23.05.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Дубай запроваджує довгострокові ігрові візи для розробників
Влада Дубая оголосила про запуск нової ініціативи - Dubai Gaming Visa. Ця програма передбачає створення глобальної платформи, яка об'єднає творців
Наступна Литва розглядає підвищення податку на лотереї та азартні ігри
Парламент Литви (Сейм) наразі розглядає пропозицію про підвищення податку на лотереї та азартні ігри з 20% до 22%. Ця ініціатива
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Компанія в Англії
від 950€
Компанія в Грузії
6500€
Компанія в Естонії
2200€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити