Послуги
UA
ENRU

Швейцарія посилює боротьбу з відмиванням грошей

Федеральна рада Швейцарії розпочала процедуру консультацій щодо законопроекту про посилення системи боротьби з відмиванням грошей. Мета реформи - зміцнити цілісність і конкурентоспроможність Швейцарії як фінансового та ділового регіону. Серед ініціатив – ведення Реестру бенефіціарів.

Однією з ключових нововведень є створення федерального реєстру бенефіціарних власників. До реєстру повинні будуть внести всі компанії та інші юридичні особи в Швейцарії, а також їхні бенефіціарні власники - фізичні особи, які фактично контролюють ці компанії або юридичні особи.

Реєстр буде непублічним, але доступ до нього матимуть уповноважені державні органи, зокрема прокуратура та фінансові регулятори. Це дозволить їм швидше і точніше виявляти випадки відмивання грошей та інших фінансових злочинів.

Також у законопроекті пропонується запровадити обов'язкову належну перевірку для певної консультаційної діяльності, яка несе підвищений ризик відмивання грошей. Це стосується, зокрема, юридичних консультацій з питань ведення бізнесу, структурування компаній та операцій з нерухомістю.

Крім того, законопроект передбачає зниження порогу розрахунків готівкою при торгівлі дорогоцінними металами зі 100 000 до 15 000 швейцарських франків.

Консультації щодо законопроекту триватимуть до 29 листопада 2023 року. Федеральна рада передасть документ до парламенту у 2024 році.

Що означає реформа для МСП?

Всі компанії та юридичні особи в Швейцарії зобов'язані внести своїх бенефіціарних власників у федеральний реєстр прозорості. Проте для більшості компаній, особливо для ФОП, ТОВ, фондів та товариств, передбачено спрощену процедуру звітності. Спрощена процедура також поширюється на всі компанії, бенефіціарні власники яких уже внесені до комерційного реєстру.

Згідно з зовнішньою оцінкою регуляторного впливу, нові правила призведуть до невеликого додаткового навантаження для МСП, але це матиме незначний вплив на рівні окремих компаній. У середньому для всіх компаній це передбачає близько 20 хвилин роботи (еквівалент приблизно 25 швейцарських франків) протягом першого року. У наступні роки зусилля зменшуються до чверті.

Швейцарія є членом Групи розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF). Реформа, яка пропонується Федеральною радою, відповідає міжнародним стандартам FATF щодо боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

Реформа має зміцнити цілісність і конкурентоспроможність Швейцарії як фінансового та ділового регіону. Вона також допоможе запобігти використанню швейцарської фінансової системи для відмивання грошей та фінансування тероризму.

Світ | 31.08.23
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Eurobank стає головним акціонером у Hellenic Bank
Компанія Wargaming, розробник комп'ютерних ігор, оголосила про продаж своєї частки, що залишилася, в 6,8% акцій кіпрського банку Hellenic Bank грецькому
Наступна Іспанія вводить у дію центральний реєстр бенефіціарів
Іспанський уряд готується до введення в дію центрального реєстру бенефіціарних власників, який має стати одним із найпрозоріших у Європі. Реєстр
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Компанія у США
1500$
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Рахунок у Латвії
від 1000€
Компанія на Мальті
від 3500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити