Послуги
UA
ENRU

Подання бенефіціарів компаніями США під питанням: як бути?

Федеральний окружний суд США ухвалив рішення про визнання Закону про корпоративну прозорість (CTA) неконституційним. Цей закон, ухвалений у 2020 році, нещодавно набув чинності у січні 2024 року і наказував компаніям США надавати інформацію про своїх бенефіціарів у казначейство.

Так, рішення суду було ухвалено на користь Національної асоціації малого бізнесу (NSBA) та її членів, які заперечували конституційність закону. Вони стверджували, що вимога надання особистої інформації порушує права на приватне життя та невиправдано обтяжлива для малих компаній. Суд визнав, що Закон про корпоративну прозорість перевищив конституційні повноваження Конгресу.

У результаті 1 березня 2024 року Суд Північної Алабами заборонив застосування закону щодо NSBA та її членів, але поки не зрозуміло, як це рішення торкнеться інших компаній. Хоча суд номінально поширив свою заборону лише на позивачів, але його наслідки надалі можуть бути ширшими. FinCEN вже випустило заяву, в якій зобов'язалося виконати судову заборону і погодилося з тим, що відповідні сторони поки що не зобов'язані дотримуватись правил про бенефіціарів.

У відповідь на це рішення уряд США, ймовірно, подасть апеляцію, і інші штати також можуть переглянути свої плани щодо аналогічних законів про корпоративну прозорість.

Тим часом, решті американських компаній рекомендується продовжувати дотримуватися закону про корпоративну прозорість, доки не буде ухвалено остаточне рішення з цього питання. Для тих компаній, у кого термін подачі бенефіціарів встановлений до кінця 2024 року, рекомендується почекати, поки «суди розберуться з конституційністю цього Закону».

Світ | 18.03.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня В ОАЕ запроваджуються нові захисні заходи для трастів та фондів
В ОАЕ ухвалили зміни до профільних законів про фонди та трасти, які офіційно зміцнюють застосування законодавства DIFC, забороняючи виконання іноземних
Наступна Нові антивідмивальні правила у Швейцарії
Уряд Швейцарії представив нові заходи щодо боротьби з відмиванням грошей, спрямовані на посилення контролю за фінансовими операціями. Консультантам буде наказано
Компанія в Естонії
2200€
Рахунок у Латвії
від 1000€
Компанія на Мальті
від 3500€
Рахунок у Ліхтенштейні
1000€
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити