Послуги
UA
ENRU

Нові вимоги щодо звітності та економічного сабстенсу на БВО

На Британських Віргінських Островах нововведення: оновилися правила щодо економічної сутності, набули чинності вимоги щодо подання фінансової звітності, а також діяльність, пов'язана з віртуальними валютами, тепер регулюється Законом.

ЗМІНИ ЩОДО ЕКОНОМІЧНОГО САБСТЕНСУ

Оновлення вводять додаткові вимоги до звітності, яку необхідно подати як частину річного звіту BOSS про економічну сутність кожної компанії Британських Віргінських островів за 2023 рік і застосовуються до фінансових періодів, які починаються 1 січня 2022 року або після цієї дати.

Так, законодавство тепер зобов’язує у декларації Self Assessment Declaration щодо сабстенсу додатково розкривати інформацію:

  • для всіх компаній тепер потрібно вказувати: ідентифікаційний номер платника податків, валовий загальний річний дохід, юридичну адресу, назва групи багатонаціональних підприємств та інформацію про материнські юридичні особи
  • для  холдингів вказувати: валові доходи та витрати.
  • для компаній, які ведуть «відповідну діяльність», але не є холдингами вказувати: дані про валовий дохід, наявні активи та кворум засідань правління та директорів.
  • для компаній, які займаються інтелектуальною власністю вказувати:  дані про валовий дохід, наявні активи та кворум засідань правління та директорів,  відомості про відповідні матеріальні активи та активи інтелектуальної власності, прийняття рішень і операції, а також бізнес-плани.

ЩОРІЧНА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ

Нагадуємо, що кожна бізнес компаній, створена на БВО має подати річну звітність у 2024 році. Винятки становлять лише компанії, які звільнені від звіту:

  • зареєстровані на біржі;
  • діяльність яких регулюється FSC Британських Віргінських островів і від яких вимагається надавати фінансову звітність;
  • які вже подають річну декларацію до податкової служби Британських Віргінських островів;
  • строк подання річної звітності яких настає після початку ліквідації.

Зауважимо, що стандартним фінансовим роком є січень-грудень, але компанія може мати інший фінансовий рік за умови, що перша заявка повинна бути подана в 2024 році (і в деяких випадках може тривати до 2025 року).  Період подання річної звітності становить 9 місяців після закінчення фінансового року.

За невиконання вимог щодо подання фінансової звітності застосовуються значні штрафи як для компанії, так і для зареєстрованого агента.

Важливо, що починаючи з 1 січня 2024 року, агенти Британських Віргінських островів не зможуть підтвердити, що компанія має добру репутацію, якщо річна декларація (звітність) не буде актуальною.

ДІЯЛЬНІСТЬ З ВІРТУАЛЬНИМИ АКТИВАМИ

Закон про постачальника послуг віртуальних активів 2022 року набув чинності на Британських Віргінських островах 1 лютого 2023 року, тому вся діяльність, пов’язана з віртуальними активами, включаючи криптовалюту, тепер регулюється на БВО.

Закон разом із пов’язаними з ним інструкціями щодо процесу реєстрації та протоколів протидії відмиванню грошей полегшує комплексну реєстрацію та режим управління для будь-якої особи (включно з компанією Британських Віргінських островів), яка  надає послуги віртуальних активів  на БВО. Це матиме важливе значення для тих, хто ефективно здійснює діяльність пов’язану з обміном віртуальних валют,  криптовалютами/токенами, брокерські послуги, а також послуги зберігача, або планує розпочати таку діяльність на БВО.

Для усіх компаній на БВО, які надають послуги віртуальних активів  встановлений шестимісячний пільговий період до 31 липня 2023 року для відповідної реєстрації.

Компанії, які надають послуги віртуальних активів і не будуть зареєстровані належним чином  підпадають під  відповідальність у вигляді штрафу в розмірі до 100 000 доларів США та/або 5 років позбавлення волі.

ІНШІ ПОТОЧНІ ЗМІНИ

Звертаємо увагу також на інші зміни в законодавстві БВО, які стосуються бізнес компаній:

  • Компанії, які були виключені з Реєстру до січня 2023 року, будуть розпущені Реєстратором 1 липня 2023 року, а реєстраційний агент у таких випадках  автоматично подає у відставку.  Відновлення компанії відбуватиметься вже з новим реєстраційним агентом.
  • Компанії, які були виключені/розпущені протягом 7 або 10 років (через несплату зборів) до 2023 року мають строк давності для відновленні протягом 5 років через суд. Після закінчення терміну давності судова заява про відновлення буде розглянуте, але відновлення малоймовірне і до позивача застосовуватиметься штраф.
  • Компанії, виключені/розпущені з 2023 року через не сплату за продовження, відсутність агента, неподання річної звітності та неподання файлу Реєстру директорів можна відновити через Реєстр.
  • Компанії, ліквідовані добровільно/офіційно, мають бути відновлені через суд у всіх випадках.
  • Усі відновлення, починаючи з 2023 року, потребуватимуть декларації поточного агента на бланку про те, що його KYC актуальний.  Декларація не потрібна у випадках, коли агент звільнився.
  • Компанію розпускає Реєстр через 60 днів після того, як зареєстрований агент починає відставку. Відновлення може бути здійснено через Реєстр новим зареєстрованим агентом.
  • Реєстр директорів має бути поданий протягом 21 дня після реєстрації та протягом 30 днів після зміни директорів, щоб уникнути штрафу уряду в розмірі 100 доларів США за несвоєчасне подання.   Важливо, що кожне призначення директора має супроводжуватись згодою на призначення.
  • Усі ліквідації повинні мати ліквідатора BVI. Іноземний ліквідатор може діяти спільно з ліквідатором BVI, якщо це необхідно.
  • Громадськість може отримати список поточних директорів будь-якої комерційної компанії БВО, адже Реєстр директорів тепер є публічним. Проте,  контактні дані директорів надаватися публічно не будуть.
  • Підвищились збори за реєстрацію та відновлення компаній. 
Британські Віргінські Острови | 07.07.23
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Багамські компанії платитимуть податки за закордонні доходи
Багамські острови оголосили про початок оподаткування міжнародних бізнес компаній, які зареєстровані на островах та отримують доходи з-за кордону.
Наступна У Туреччині підвищать корпоративний податок через землетрус
У Парламент Туреччини подано законопроект, згідно з яким планується суттєве підвищення податків для бізнесу. Так, щоб допомогти відновитися економіці після
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Компанія в Грузії
6500€
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Рахунок у Грузії
1000$
Компанія в Англії
від 950€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити