Послуги
UA
ENRU

Іспанія вводить у дію центральний реєстр бенефіціарів

Іспанський уряд готується до введення в дію центрального реєстру бенефіціарних власників, який має стати одним із найпрозоріших у Європі. Реєстр набуде чинності 19 вересня 2023 року і міститиме відомості про кінцеві бенефіціари (UBO) всіх компаній та організацій, що діють в Іспанії.

Хто має реєструватися?

У реєстрі повинні зареєструватися всі юридичні особи та інші організації або структури без статусу юридичної особи, які мають в Іспанії місцезнаходження ефективного управління або ведуть свою основну діяльність у країні; або керуються або адмініструються фізичними або юридичними особами, які проживають або зареєстровані в Іспанії. Крім того, правила поширюються на організації, які мають намір встановити ділові відносини, здійснити разові угоди або придбати землю в Іспанії, навіть якщо їхнє управління чи адміністрування здійснюється не з Іспанії чи іншої держави - члена ЄС.

Яка інформація має бути надана і в який термін?

Для кожного бенефіціара необхідно надати до Реєстру такі дані:

  • Персональні дані
  • Дата народження
  • Документи, що засвідчують особу, та країну їх видачі
  • Юрисдикція проживання
  • Національність
  • Адреса електронної пошти
  • Критерії, які дозволяють віднести особу до UBO

Щодо трастів або аналогічних механізмів необхідно вказати також особи засновників, повірених, бенефіціарів та будь-яких інших фізичних осіб, які зрештою здійснюють контроль над трастом.

Інформація в Реєстрі буде зберігатись ще протягом 10 років після виключення особи як UBO.

Компанії мають 2 місяці з моменту набрання чинності Закону, щоб подати інформацію про реальних власників. Після цього декларацію бенефіціара потрібно буде оновлювати щороку у січні. У разі будь-яких змін у складі бенефіціарів, про це необхідно повідомити протягом 10 днів до Реєстру.

Компанії, які не надають інформації про своїх власників, можуть бути оштрафовані або викреслені з Реєстру.

Як отримати доступ до інформації реєстру?

Повний доступ до реєстру матимуть профільні органи, а громадськість зможе отримати базові дані, такі як ПІБ, місяць та рік народження, країну проживання та громадянство UBO, а також відомості про характер бенефіціарної власності, якщо підтвердять свій законний інтерес.

Крім цього, у власників компаній буде можливість обмежити публічність інформації шляхом подання заяви про конфіденційність на підставі невідповідного ризику розкриття даних.

Цілі реєстру

Введення центрального реєстру бенефіціарних власників в Іспанії спрямоване на підвищення прозорості та підзвітності бізнесу, а також на протидію відмиванню грошей, фінансуванню тероризму та іншим фінансовим злочинам. Реєстр дозволить правоохоронним органам, податковим органам та іншим заінтересованим сторонам відстежувати та контролювати діяльність юридичних осіб та організацій, а також виявляти випадки приховування реальних власників бізнесу.

Для бізнесу введення реєстру може призвести до збільшення витрат та складності щодо дотримання вимог. Підприємствам необхідно буде збирати та зберігати інформацію про своїх бенефіціарів та надавати її щорічно до Реєстру, що суттєво знизить загальну конфіденційність.

Світ | 29.08.23
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Швейцарія посилює боротьбу з відмиванням грошей
Федеральна рада Швейцарії розпочала процедуру консультацій щодо законопроекту про посилення системи боротьби з відмиванням грошей. Мета реформи - зміцнити цілісність
Наступна Україна денонсує угоду про уникнення подвійного оподаткування з Іраном
Кабінет міністрів України схвалив законопроєкт щодо денонсації угоди про уникнення подвійного оподаткування з Іраном. Метою денонсації угоди є припинення співробітництва
Компанія в Англії
від 950€
Компанія в Канаді
від 1950$
Компанія в Естонії
2200€
Компанія у США
1500$
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити