Послуги
UA
ENRU

Гонконг впроваджує режим Patent Box для стимулювання інновацій

Департамент внутрішніх доходів Гонконгу представив проект закону про внутрішні доходи, який має на меті впровадження нового режиму "Patent Box" з пільговою податковою ставкою в розмірі 5% для відповідної інтелектуальної власності.

Цей крок спрямований на стимулювання підприємств продовжувати інвестувати у дослідження та розробки, а також сприяти торгівлі інтелектуальною власністю в регіоні. Передбачається, що нова міра також посилить конкурентоспроможність Гонконгу як центру торгівлі інтелектуальною власністю в регіоні.

Основний акцент законопроекту робиться на збільшенні кількості заявок на реєстрацію інтелектуальної власності на місцевому рівні, особливо в системі первинної видачі патентів (OGP). Для того, щоб скористатися податковими пільгами, компаніям буде необхідно подавати заявки на патенти або видані короткострокові патенти в Гонконзі, або запит на проведення експертизи після видання.

Передбачається, що ця ініціатива стимулюватиме не лише розвиток інтелектуальної власності в Гонконзі, а й створить додаткові можливості для різноманітних професійних послуг, таких як юридичні та консультаційні послуги. Це також сприятиме подальшому розвитку регіону в міжнародний центр IT та центр торгівлі інтелектуальною власністю. П

роект закону буде представлений до Ради законодавців для розгляду 10 квітня, і за умови його прийняття введення нового режиму "Patent Box" стане реальністю для компаній в Гонконгу.

Світ | 02.04.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Сінгапур, Данія та США - лідери світового бізнесу 2024
Згідно з останнім рейтингом Economist Intelligence Unit (EIU), Сінгапур, Данія та США визнані найкращими місцями у світі для ведення бізнесу.
Наступна Нові обмеження в ЄС на готівку та анонімні транзакції
Європейський парламент прийняв рішення, яке може відчутно змінити пейзаж криптовалютних операцій в ЄС. Нове законодавство, призначене для посилення заходів протидії
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Компанія в Канаді
від 1950$
Рахунок у Латвії
від 1000€
Компанія в Грузії
6500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити