Послуги
UA
ENRU

ФАТФ оновила «сірий список» юрисдикцій – 2024

На пленарному засіданні FATF, що відбулося з 21 по 23 лютого 2024 року, прийнято рішення, яке відображає важливі зміни в сфері міжнародного фінансового моніторингу. 

FATF оголосила про додавання Кенії та Намібії до списку юрисдикцій, які підлягають посиленому моніторингу. Це рішення прийнято в контексті стратегічного виявлення недоліків у регулюванні протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (ПВК/ФТ).

Водночас, пленарне засідання FATF також привітало країни, що раніше перебували під посиленим моніторингом – Барбадос, Гібралтар, Уганду та Об’єднані Арабські Емірати – за їхній значний прогрес у вирішенні стратегічних недоліків ПВК/ФТ та виключення зі списку ФАТФ.

Ці країни зобов'язалися впровадити План дій, спрямований на ефективне усунення виявлених недоліків протягом визначених термінів. Після успішного відвідування та співпраці з FATF, вони більше не підлягатимуть посиленому моніторингу. Кожна з цих країн також збирається продовжувати співпрацювати з регіональними органами, щоб зміцнити свої режими протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.

Ці рішення відображають стратегічний погляд FATF на зміцнення міжнародного фінансового ландшафту та підвищення ефективності боротьби зі злочинністю, яка використовує фінансові системи для своїх цілей.

Ознайомитись з актуальним списком ФАТФ можна за посиланням.

Світ | 26.02.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Компанії ОАЕ мають зареєструватись як платники корпоративного податку: нові строки
Орган зв'язку та податкових аспектів Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ FTA) представив нове рішення, яке встановлює зміни в термінах податкової реєстрації
Наступна Багами, Беліз, Сейшели та острови Теркс і Кайкос виключені із сірого списку ЄС
На своєму лютневому засіданні Рада ЄС виключила Багами, Беліз, Сейшели та острови Теркс і Кайкос зі списку юрисдикцій, які не
Компанія в Канаді
від 1950$
Компанія в Грузії
6500€
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Компанія у США
1500$
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити