Послуги
UA
ENRU

ЄС планує посилювати боротьбу з відмиванням грошей: що зміниться?

Рада та Європейський парламент досягли попередньої угоди щодо пакету заходів щодо боротьби з відмиванням грошей, який посилить правила в усьому ЄС і запровадить нові вимоги для криптосектору та інших галузей. Головна місія таких змін  - захист фінансової системи ЄС від шахраїв та усунення усіх можливих лазівок в законах.

Що ж зміниться для бізнесу та громадян:

  • Розширення переліку зобов’язаних осіб, які повинні дотримуватися правил ПВК/ФТ. До них увійдуть постачальники послуг криптоактивів, торговці предметами розкоші, такі як дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння та твори мистецтва, а також професійні футбольні клуби та агенти.
  • Зобов’язані органи повинні будуть застосовувати заходи належної перевірки клієнта при здійсненні операцій на суму від 1000 євро.
  • Кредитні та фінансові установи вживатимуть посилених заходів належної обачності, якщо ділові відносини з дуже заможними (великими) особами передбачають управління великою кількістю активів. Невиконання цього буде вважатися обтяжуючим фактором у режимі застосування санкцій.
  • Максимальний ліміт розрахунків готівкою в ЄС встановлено на рівні 10 000 євро, проте кожна країна ЕС зможе встановити свою ще нижчу межу.
  • Зобов’язані органи будуть ідентифікувати та підтвердити особу особи, яка здійснює епізодичні транзакції готівкою від 3 000 до 10 000 євро.
  • Посилення заходів належної перевірки для транскордонних кореспондентських відносин для постачальників послуг криптовалютних активів.
  • Вимоги до бенефіціарної власності, включаючи встановлення порога бенефіціарної власності на рівні 25%.
  • Запровадження обов’язку реєстрації бенефіціарної власності всіх іноземних осіб, які володіють нерухомістю в ЄС, із зворотною дією до 1 січня 2014 року.
  • Запровадження посилених заходів належної перевірки для випадкових транзакцій та ділових відносин, пов’язаних із третіми країнами високого ризику, є підозри, що сюди увійде і Україна.
  • Директива надає органам, відповідальним за реєстри бенефіцірів в ЄС, повноваження проводити перевірки в приміщеннях зареєстрованих компаній у разі виникнення сумнівів щодо достовірності наданої інформації.
  • Громадськість, яка має законний інтерес , включаючи пресу та громадянське суспільство, можуть отримати доступ до реєстрів бенефіціарів.
  • Запровадження жорстких рамок для щодо призупинення або відмови в згоді на транзакцію.
  • Запровадження обов’язку для держав-членів забезпечити, щоб усі зобов’язані особи, засновані на їхній території, підлягали належному та ефективному нагляду з боку одного або кількох наглядових органів.

Очікується, що Рада та Парламент остаточно ухвалять цю угоду до кінця 2024 року. Після прийняття актів вони будуть введені в дію в усіх державах-членах ЄС.

Світ | 18.01.24
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Грузія змінює правила оподаткування азартних ігр
Грузія з 1 січня 2024 року впровадила нові правила оподаткування доходів від азартних ігор, спрямовані на збільшення податкових надходжень у
Наступна Емірат Аджман відкриває нову ВЕЗ у регіоні
Аджман відкриває нову сторінку у своєму розвитку: створює нову Вільну Економічну Зону "Центр нових проектів Аджмана".
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Компанія в Естонії
2200€
Компанія в Грузії
6500€
Компанія в Канаді
від 1950$
Компанія на Мальті
від 3500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити