Послуги
UA
ENRU

Чорногорія на межі потрапляння до «сірого списку» ФАТФ

В середині грудня цього року в Страсбурзі відбудеться засідання щодо включення Чорногорії до "сірого списку" Групи розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF). Якщо таке рішення буде ухвалено, країна опиниться в компанії інших країн, таких як Сирія, Ємен, Малі, Нігерія чи Буркіна-Фасо, і підпаде під посилений нагляд від FATF. Таким чином це буде вже  друга країна ЄС у списку ФАТФ.

Минулого тижня Уряд Чорногорії ухвалив нововведення у сфері запобігання відмиванню грошей та фінансуванню тероризму, що стало підставою для п'ятого раунду оцінки Комітету експертів Ради Європи. Звіт цього органу, який очікується в середині грудня, може вплинути на рішення FATF щодо включення Чорногорії до "сірого списку".

Це рішення може мати серйозні наслідки для Чорногорії, зокрема втрату іміджу та стримуючий ефект для іноземних інвесторів. Нині в "сірому списку" FATF знаходиться й сусідня Хорватія, що вже викликало обурення та зобов'язало уряд до посилення заходів у сфері запобігання фінансовим злочинам.

Зазначимо, що Чорногорія раніше була попереджена про можливі наслідки, такі як зниження кредитного рейтингу та уповільнення реалізації іноземних інвестицій у разі потрапляння до "сірого списку" FATF.

Для Чорногорії це стане викликом, і важливо  буде враховувати цей факт при роботі з цією юрисдикцією для уникнення серйозних економічних наслідків. Чекаємо на рішення FATF в середині грудня і сподіваємося, що Чорногорія  омине включення до списку.

Світ | 08.12.23
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Дубай запускає єдину базу ліцензій для бізнесу
Департамент економіки та туризму Дубая (DET) оголосив про запуск «Дубайської єдиної ліцензії» (DUL), унікальної комерційної ідентифікації, яка надається всім підприємствам
Наступна Туреччина підвищила вимоги до статутного капіталу компаній
Президент Туреччини підписав Указ N 7887, який вніс значні зміни до вимог до статутного капіталу для компаній з обмеженою відповідальністю
Компанія на Мальті
від 3500€
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Компанія у США
1500$
Рахунок в Австрії
від 1200€
Компанія в Канаді
від 1950$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити