Послуги
UA
ENRU

Банки Кіпру ідентифікуватимуть клієнтів онлайн та обмінюватимуться даними

Центральний банк Кіпру (ЦПК) оголосив про підписання угоди з переможцем тендеру щодо вибору технологічного рішення для створення платформи для віддаленого електронного процесу подання та ідентифікації чи оновлення даних про клієнтів кредитними та фінансовими організаціями.

Цей проект є частиною ініціативи керуючого ЦПК щодо подальшого розвитку кіпрської банківської системи та надання швидких, гнучких, надійних та ефективних банківських послуг.

Проект буде реалізовано у три етапи:

  1. Перший етап передбачає віддалену електронну подачу та ідентифікацію нових відомостей про клієнтів, а також оновлення наявних відомостей про клієнтів.
  2. Другий етап передбачає підключення до державних послуг для негайного отримання інформації, що доповнює ідентифікацію клієнта, та для прискорення процесу банків «Знай свого клієнта» (KYC).
  3. Третій етап передбачає обмін ідентифікованими даними клієнта між кредитними організаціями, що у проекті.

Банк Кіпру, Хелленік Банк, Альфа Банк Кіпру, Astrobank Public Company Limited, Банк розвитку Кіпру та Євробанк Кіпру вже підтвердили свою участь у Проекті.

Використання цифрового рішення є добровільним. У цьому контексті ЦБК запрошує всі кредитні та банківські установи, що працюють на Кіпрі, взяти участь у Проекті, який сприятиме подальшій модернізації банківського сектору Кіпру та спрощенню процедур для всіх порушених осіб.

Впровадження цифрових технологій у банківський сектор Кіпру дозволить значно підвищити швидкість та якість обслуговування клієнтів.

Віддалена ідентифікація клієнтів дозволить їм відкривати рахунки, отримувати кредити та інші банківські послуги, не виходячи із дому чи офісу. Це буде особливо зручно для мешканців віддалених районів та людей з обмеженими можливостями.

Підключення до державних послуг дозволить банкам отримувати інформацію про ідентифікацію клієнтів у реальному часі. Це прискорить процес KYC і зробить його безпечнішим.

Обмін ідентифікованими даними клієнтів між кредитними організаціями дозволить клієнтам переводити рахунки з одного банку до іншого без необхідності повторної ідентифікації.

Світ | 27.10.23
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Оновлено сірий список ФАТФ 2023
ФАТФ оновив список країн під посиленим моніторингом, додавши Болгарію та виключивши зі списку Албанію, Кайманові острови, Йорданію та Панаму після
Наступна Мільярдерів хочуть зобов'язати платити 2% від багатства – ЄС
Новий звіт, поданий Європейським Союзом, розкриває, що тисячі мільярдерів з усього світу активно використовують законодавчі прогалини та офшорні компанії для
Компанія в Англії
від 950€
Рахунок у Грузії
1000$
Компанія в Естонії
2200€
Рахунок у Ліхтенштейні
1000€
Компанія на Мальті
від 3500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити