Послуги
UA
ENRU

Сінгапур запускає реєстр номіналів та їх контролерів

Всі сінгапурські компанії тепер будуть вести реєстр номінальних акціонерів та осіб, що їх призначають (контролерів), який називається «RONS». Реєстр буде доступним лише спеціалізованим органам, а інформація відповідно – закрита від громадськості.

Дані нововведення внесені до Закону про компанії, Закону про товариства з обмеженою відповідальністю та до Закону про корпоративні реєстри, та спрямовані на посилення боротьби з економічними злочинами.

Таким чином, місцеві та іноземні компанії (у тому числі і партнерства LLP), які зареєстровані в Сінгапурі до 4 жовтня 2022 року, зобов'язані подати інформацію про своїх номінальних акціонерів та контролюючих осіб в Реєстр до 5 грудня 2022 року.

Нові компанії будуть зобов'язані подати цю інформацію відразу при реєстрації.

Якщо компанія здійснила зміну номінального акціонера чи контролера, актуальні дані потрібно буде внести протягом 30 днів із моменту такої зміни.

Зберігати реєстр нормальних акціонерів компанії зможуть у своєму зареєстрованому офісі або за адресою реєстраційного агента.

До реєстру потрібно буде вносити дані щодо номінального акціонера та особи, яка його призначила. Якщо таку особу неможливо ідентифікувати, до реєстру вноситиметься інформація по особі, яка має аналогічне право призначення.

Законодавець Сінгапуру визначає Контролера – як індивідуальну чи корпоративну особу, яка має частку у компанії не менше 25% або право прийняття рішень.

Вимоги щодо ідентифікації номіналів не стосується лише деяких видів компаній:

- компанії, зареєстровані на біржі Сінгапуру Securities Trading Limited;

- фінустанови та їх дочірні підприємства;

- компанії, що котируються на фондовій біржі поза Сінгапуром, дані яких вносяться до Реєстру бенефіціарів.

Компанії, які не виконуватимуть вище зазначені вимоги, будуть піддані штрафним санкціям у розмірі 5 000 сінгапурських доларів.

31.10.22
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Рахунок в Угорщині
2500€
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Компанія в Канаді
від 1950$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити