Послуги
UA
ENRU

Люксембург частково відкрив реєстр бенефіціарів

Після повного закриття публічного доступу до реєстру бенефіціарів у Люксембурзі, доступ все ж таки був відновлений для осіб, які раніше мали ідентифікатори. Найближчим часом дані також будуть доступні для журналістів та осіб, які мають законний інтерес в отриманні інформації. Повний доступ поки що, як і раніше, закрито до розробки універсального положення на рівні ЄС.

Нагадаємо, що публічний доступ до реєстру було закрито згідно з рішенням Суду ЄС від 22 листопада 2022 року. Після активних дискусій та на благо боротьби з відмиванням грошей влада вирішила дозволити доступ особам, які мали раніше дозвіл на перегляд даних, а також для журналістів, які ведуть розслідування. Але тут не все так просто. Журналісти отримуватимуть дозвіл через Люксембурзьку раду преси (Conseil de Presse) у рамках угоди з LBR.

Також дані про бенефіціарів будуть доступні на запит осіб, які мають законний інтерес у боротьбі з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму.

Важливо, що доступ для компетентних органів Люксембургу не обмежувався і залишається повним.

Таким чином, ця відкритість зберігає достатній рівень конфіденційності, на думку місцевої влади. Для широкого загалу дані залишаються закритими.

На даному етапі європейські інституції ведуть переговори щодо розробки єдиного рішення для публічності реєстрів. Розробляються нові норми Директиви 2015/849/ЄС відповідно до прецедентного права Європейського Союзу.

14.12.22
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Компанія в Канаді
від 1950$
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Рахунок у Грузії
1000$
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити