Послуги
UA
ENRU

Литва не оподатковуватиме українських біженців: умови

Литва прийняла єдину позицію щодо оподаткування резидентів України, зареєстрованих підприємцями в Україні, які тимчасово перебувають та працюють на їхній території. Так, Литва не вимагатиме сплати податків та подання податкових декларацій від українців за дотримання 2-х умов.

Підприємці, які перебувають і працюють у Литві, не підлягатимуть місцевому оподаткуванню, якщо:

1. в'їхали до країни після 24.02.2022;

2. робота ведеться виходячи з раніше укладених в Україні контрактів.

Таким ФОП не потрібно реєструвати приватного підприємця у Литві, оскільки країна не розглядає їх своїми податковими резидентами.

Варто зазначити, що у світі немає поки що єдиного підходу до питань оподаткування українських біженців. Кожна країна визначатиме свої внутрішні критерії. За загальними світовими правилами, місце сплати податків залежить від країни резидентства. Але у випадках, коли українські громадяни перебувають в іноземній країні понад півроку, може виникнути проблема подвійного оподаткування через визнання громадян податковими резидентами країни проживання.

Міністерство цифрової трансформації України веде переговори з кожною окремою країною, яка приймає біженців, щодо роз'яснення податкового статусу українських підприємців та уникнення ситуацій, коли українцям доведеться сплачувати податки двічі.

13.09.22
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Компанія в Канаді
від 1950$
Компанія у США
1500$
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Рахунок в Угорщині
2500€
Компанія на Мальті
від 3500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити