Послуги
UA
ENRU

Канадське Онтаріо запроваджує реєстр осіб із значним контролем

Канадська провінція Онтаріо з 1 січня 2023 року запровадила для приватних корпорацій обов'язок вести реєстр осіб, які мають значний контроль (ISC). Доступ до реєстру матимуть лише спеціалізовані органи.

Така ініціатива прийнята після нещодавно внесених поправок до Закону про комерційні корпорації Канади та Закону про комерційні корпорації Британської Колумбії. Тим самим тепер Онтаріо, як і інші провінції, відповідатиме критеріям корпоративної прозорості.

До реєстру осіб із значним контролем корпорації повинні будуть вносити таку інформацію:

- прізвище, ім'я особи зі значним контролем;

- дату народження;

- останню адреса проживання;

- юрисдикцію податкового резидентства;

- дату, коли особа стала чи перестала мати значний контроль.

Значний контроль – володіння 25% чи більше прав голосу, закріпленими за акціями компанії, чи 25% чи більше частки компанії. Також особою зі значним контролем визнається фізична особа, яка є зареєстрованим власником, бенефіціарним власником або прямим/непрямим контролером значної кількості акцій.

Компанії зобов'язані вести цей реєстр з 1 січня 2023 року та щорічно актуалізувати дані. Більше того, оновлювати інформацію необхідно протягом 15 днів після будь-яких змін.

Доступ до інформації в реєстрі не матиме громадськість, але правоохоронні органи, податківці, фінансові інституції та регулятори матимуть можливість запросити необхідні дані. Іноземні організації також мають можливість отримати доступ до реєстру у разі наявності відповідної угоди або договору про взаємодопомогу.

За недотримання цих вимог щодо ведення реєстру корпорації підлягатимуть штрафним санкціям у розмірі до 5000 канадських доларів. За надання недостовірної інформації загрожує штраф до 200 000 доларів або шестимісячний тюремний термін.

Канада | 02.01.23
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Компанія на Мальті
від 3500€
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Компанія в Англії
від 950€
Компанія в Грузії
6500€
Компанія у США
1500$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити