Послуги
UA
ENRU

Як віддалено вести бізнес у США?

Останнім часом все більше підприємців віддають перевагу веденню бізнесу онлайн, авжеж на це значною мірою вплинула епідемія COVID-19, але ми бачили багато прикладів переходу на віддалене керування бізнесом ще до розповсюдження хвороби. Такими прикладами є і підвищення ефективності та економності бізнесу. А для іноземців, що не проживають у США віддалене ведення бізнесу є майже єдиною можливістю вести бізнес у цій країні. При цьому ринок США один із найбільших у світі, що відкриває різноманітні можливості, а компанія зареєстрована у США відразу позитивно вплине на репутацію бізнесу на міжнародній арені. 

Переваги віддаленого бізнесу у США

  1. Більш широкий вибір працівників

Оскільки бізнес не буде обмежений територіально, то буде можливість здійснювати рекрутинг по всьому світу. Дуже багато талановитих англомовних спеціалістів в різних сферах і цінових сегментах можливо знайти, якщо не бути прив’язаним до певної адреси. Особливо це актуально для бізнесів у більш вузьких та незвичних сферах, де кількість спеціалістів обмежена.

  1. Зниження затрат на утримання офісу та початок підприємницької діяльності

Віддалене керування бізнесом дозволяє знизити витрати за рахунок економії на платежах за оренду, комунальні послуги, меблі, їжу та напої для працівників. Такі збереження грошових ресурсів особливо відчутні на початку діяльності, це допомагає розпочати бізнес значно легше і з меншими витратами.

  1. Більш швидке зростання та розвиток бізнесу

Завдяки зниженню затрат і більш широкому доступу до спеціалістів відкриваються можливості швидкого зростання і розвитку нового чи вже існуючого бізнесу.

  1. Зменшення лікарняних днів працівників

Оскільки працівники також працюють віддалено, як показали опитування, такі працівники значно рідше беруть лікарняні, бо при майже 50% випадків хвороби у працівників залишається можливість працювати з дому.

  1. Краща продуктивність та ефективність працівників

Останні дослідження доводять важливість повноцінного відпочинку працівників, і що наявність балансу між життям і роботою покращує продуктивність та результати роботи працівників. Опитування ConnectSolutions показало, що 77% співробітників, які працюють в форматі дистанційної роботи, продемонстрували підвищення продуктивності хоча б кілька разів на місяць. Серед причин таких покращень називають більшу гнучкість, зменшення відволікаючих факторів, відсутність виснаження під час подорожі, покращення якості сну, тощо. В результаті віддалена робота позитивно впливає на загальну ефективність та результативність.

Особливості організації юридичної особи в США з віддаленим управлінням

  1. Визначитись із сферою діяльності. При започаткуванні нового віддаленого бізнесу в Америці потрібно визначитись у якій сфері ви будете здійснювати діяльність. Скласти бізнес план та оглянути свої перспективи. Найбільш ефективним буде розгорнути свій віддалений бізнес навколо пропозиції товару чи послуги, яка має свою унікальну особливість чи перевагу, що відрізняє її серед конкурентів на ринку та привертає увагу клієнтів.
  2. Визначитись з юридичною адресою. У США кожен штат має різне законодавство, тому вибір місцезнаходження компанії безпосередньо впливає на пільги і ставки оподаткування та умови ведення бізнесу. Навіть якщо ви керуєте компанією віддалено для реєстрації та відкриття банківського рахунку необхідно мати юридичну адресу. У наш час існує послуга віртуальної юридичної адреси. Компанія буде мати фізичний адрес у поштовому чи офісному центрі.
  3. Визначитись з організаційно-правовою формою компанії та назвою. Оскільки у США існують обмеження щодо кількості учасників іноземців, то зазвичай реєструється або Товариство з обмеженою відповідальністю (Limited Liability Company – LLC) або С-корпорація (C-Corporation – C-Corp). Ці компанії мають ряд відмінностей які важливо врахувати при прийнятті рішення щодо типу компанії. Наприклад LLC платить податки тільки при розподілі прибутку учасникам, а C-Corp може здійснювати фондові опціони та випускати акції. Якщо коротко, то маленький бізнес віддає перевагу LLC, а C –Corp більше підходить для компаній, що планують залучати широке коло інвесторів. З назвою простіше, ви обираєте назву, яка вам подобається, краще відразу вигадати декілька варіантів, бо назва має бути унікальною і її треба перевірити у реєстрі обраного вами штату. Якщо ви плануєте бренд, то також варто перевірити по території США чи немає схожих зареєстрованих іншими власниками знаків для товарів та послуг, а також доступність відповідних доменних імен.
  4. Обрати реєстраційного агента та налагодити комунікацію із ним. Бізнес у США і особливо компанії, що працюють віддалено, повинні мати реєстраційного агента. Реєстраційні агенти доступні в робочий час для обробки урядової кореспонденції від імені вашої компанії. Хоча для осіб – резидентів США є така можливість, ми не рекомендуємо вам особисто виступати реєстраційним агентом. Це, в першу чергу, перешкоджає меті працювати віддалено, оскільки ви будете змушені бути доступними протягом усього робочого часу за адресою своєї компанії.
  5. Зареєструватись у обраному штаті. Для цього потрібно скласти установчий договір чи статут, в залежності від обраної форми юридичної особи. Далі підготувати пакет документів, який буде залежати від обраного штату, так, наприклад, у штатах Нью-Йорк, Арізона і Небраска необхідно опублікувати у газеті новину про створення компанії. Весь пакет документів подається у секретаріат штату для реєстрації компанії. Вже на цьому етапі вам допоможе обраний агент, бо саме він має отримувати документи, що направляються державними органами на ім’я вашої компанії.
  6. Отримання податкового номеру (EIN). Кожен бізнес потребує EIN (employer identification number – ідентифікаційний номер роботодавця). Це дев’ятизначний унікальний номер, присвоєний IRS (The Internal Revenue Service – Служба внутрішніх доходів США), який ідентифікує компанію для цілей оподаткування. EIN потрібен для банківських операцій, податкових декларацій, нарахування заробітної плати, роботи з постачальниками та багато чого іншого. Його можливо напряму отримати у IRS або скористатись нашою допомогою.
  7. Безпека та захист даних. У наш час діють багато протоколів захисту конфіденційної інформації та персональних даних. Особливо актуально забезпечити їх захист при веденні віддаленого бізнесу в Америці. Важливо мати шаблони договорів стосовно збереження конфіденційності інформації та її нерозголошення, а також згоди щодо надання інформації, її збору та обробки. Крім того, вам слід попіклуватись про технічні інструменти захисту інформації, що буде передаватись клієнтами та партнерами.

Поради щодо початку ведення бізнесу у США віддалено

Ведення бізнесу у США віддалено може стати дуже перспективним завдяки оптимізації процесів, зниження витрат та інших переваг, що набуває компанія при віддаленому управлінні. Але, як і до будь-якої справи, варто підійти відповідально та комплексно до цього питання, визначитись у якій сфері ви збираєтесь реєструвати бізнес, залучити спеціалістів, які зможуть проконсультувати щодо податків та особливостей законодавства різних штатів, заздалегідь перевірити назву, торгівельні марки та доменне ім’я, що відповідають вашій брендовій стратегії, обрати надійного реєстраційного агента, забезпечити захист даних та конфіденційної інформації на інтернет платформах. Усе це дасть можливість успішно розпочати та розвивати віддалений бізнес у США. Тому, якщо вас цікавить питання як віддалено вести бізнес у США, звертайтесь до наших юристів і ми допоможемо організувати усі процеси під ключ.

США | 08.05.24
Автор:

Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Як відкрити рахунок для бізнесу із високим ризиком?
Відкриття банківського рахунку – один із перших та найважливіших кроків при створенні будь-якого бізнесу. Однак для компаній, що працюють у
Наступна Процедура релокації українського бізнесу за кордон
У світі бізнесу сьогодні релокація стала невід'ємною частиною стратегічного розвитку компаній. Особливо актуальною ця тема стає для українських підприємців за
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Компанія в Англії
від 950€
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Рахунок у платіжній системі
від 500€
Компанія у США
1500$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити