Послуги
UA
ENRU

Британія скасовує режим недоміцільних резидентів

Уряд Великої Британії оголосив про скасування довгострокового режиму недоміцільних резидентів, який існував з 18-го століття. Це прийняте рішення на фоні подібних кроків Португалії та очікуваного рішення Ізраїлю щодо нових репатріантів.

Міністр фінансів Великої Британії офіційно оголосив про цей крок, анонсуючи запровадження нового режиму з квітня 2025 року та припинення існуючого "non-dom". За його словами, це призведе до значного збільшення надходжень до бюджету, оцінюваного на 2,7 мільярда фунтів на рік до 2028-29 років.

Новий режим скасовує пільговий статус для всіх нових іноземних доходів та приросту капіталу (foreign income & gains - FIG). Однак для нових резидентів, які не проживають у Великобританії більше 10 років поспіль, передбачено повне звільнення від сплати податків на іноземні доходи та приріст капіталу протягом перших 4 років їхнього податкового резидентства.

Існуючі non-dom резиденти, які мають право на цю схему, також зможуть скористатися пільгою до кінця 4-го року свого податкового резидентства.

Додатково, non-dom резиденти зможуть ввозити іноземні доходи та приріст капіталу до Великої Британії без сплати податків, що може сприяти їхній активній участі в британській економіці.

Тимчасові "плюшки" для існуючих non-dom резидентів включають також  тимчасове зниження на 50% особистого іноземного доходу, переоцінку капітальних активів та Temporary Repatriation Facility зі ставкою 12%.

Після перехідних періодів, всі, хто проживає більше 4 років, сплачуватиме податок з усіх світових доходів, аналогічно іншим резидентам UK.

Загалом, ці зміни покликані зробити податкову систему більш справедливою та прозорою для всіх громадян.

Великобританія (Англія) | 11.03.24
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Нові антивідмивальні правила у Швейцарії
Уряд Швейцарії представив нові заходи щодо боротьби з відмиванням грошей, спрямовані на посилення контролю за фінансовими операціями. Консультантам буде наказано
Наступна Парламент Кіпру скасував щорічний збір із компаній
28 голосами "за" парламент Кіпру схвалив законопроект, який скасовує щорічний корпоративний збір у розмірі 350 євро. Законопроект було внесено урядом
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Рахунок у Латвії
від 1000€
Компанія у США
1500$
Рахунок у Швейцарії
від 1000€
Компанія в Англії
від 950€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити