Послуги
UA
ENRU

Україна денонсує угоду про уникнення подвійного оподаткування з Іраном

Кабінет міністрів України схвалив законопроєкт щодо денонсації угоди про уникнення подвійного оподаткування з Іраном. Метою денонсації угоди є припинення співробітництва з Іраном у податковій сфері та прискорення згортання економічних і фінансових зв’язків з країною.

Угода про уникнення подвійного оподаткування між Україною та Іраном була підписана в 1996 році та набрала чинності в 2000 році. Угода передбачала звільнення від подвійного оподаткування доходів, отриманих резидентами однієї країни з джерел у другій країні.

Денонсування угоди з Іраном є черговим кроком України у відповідь на постачання зброї Іраном до росії. У травні 2022 року Рада денонсувала угоду про уникнення подвійного оподаткування з росією, а в листопаді – з Білоруссю.

Україна поки що не розірвала дипломатичні відносини з Іраном, як із КНДР чи Сирією. У лютому 2023 року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що рішення "може бути ухвалене в будь-який момент, залежно від подальшої поведінки Ірану".

Денонсування угоди про уникнення подвійного оподаткування з Іраном матиме негативні наслідки для іранських компаній, які провадять діяльність в Україні. Вони будуть змушені сплачувати податки в Україні за загальними правилами. Крім того, денонсація угоди може призвести до зменшення обсягів торгівлі між Україною та Іраном.

Україна | 18.08.23
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 4.62/5. Кількість оцінок: 13
Попередня Іспанія вводить у дію центральний реєстр бенефіціарів
Іспанський уряд готується до введення в дію центрального реєстру бенефіціарних власників, який має стати одним із найпрозоріших у Європі. Реєстр
Наступна Бермудські острови відмовляються від безподаткового статусу
Бермудські острови, які довгий час були відомі як безподаткова юрисдикція, оголосили, що відмовляться від цього статусу. Уряд країни домовився з
Компанія в Канаді
від 1950$
Рахунок у Швейцарії
від 1000€
Компанія в Англії
від 950€
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити