Послуги
UA
ENRU

Туреччина запровадить правове регулювання криптоактивів

Туреччина готується запровадити суворий податковий та регуляторний режим для криптоактивів. Відповідний законопроект, який правляча Партія справедливості та розвитку має намір подати до парламенту, передбачає передачу контролю за криптовалютами під нагляд Ради з ринку капіталу, а також запровадження податків на угоди з ними.

Цей законопроект спрямований на встановлення повної прозорості та контролю у сфері криптовалют. Він передбачає не лише запровадження податків на операції з криптоактивами, а й розробку правил ліцензування для торгових майданчиків, бірж та брокерів, а також встановлення норм взаємовідносин між клієнтами та цими платформами. Крім того, будуть встановлені штрафи, санкції та процедури вирішення спорів.

Рада з ринку капіталу стане головним органом регулювання у цій галузі та відповідатиме за видачу дозволів на розробку, використання та продаж блокчейн-технологій та аналогічних інновацій. Цей крок також сприятиме розвитку програмного забезпечення та інших технологічних інструментів у сфері блокчейну на державному рівні.

Регулювання криптоактивів у Туреччині вже триває деякий час. Крім встановлення правової бази для роботи з криптовалютами, передбачається, що цей законопроект допоможе Туреччині вийти із сірого списку Фінансової групи боротьби з відмиванням грошей (FATF). Це може статися завдяки посиленню заходів щодо боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму, що пом'якшить претензії з боку міжнародних фінансових організацій.

Світ | 13.05.24
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Bank of Cyprus увійшов до рейтингу найкращих банків світу 2024 року
Bank of Cyprus удостоївся місця у престижному рейтингу найкращих банків світу, опублікованому міжнародним виданням Global Finance, яке спеціалізується на банківському
Наступна Парламент скасував штрафи за неподання звітності КІК
Верховна Рада 9 травня 2024 року прийняла нову правку, що звільняє підприємців від штрафів за неподання звітності про КІК-звіти до
Компанія на Мальті
від 3500€
Компанія у США
1500$
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Компанія в Естонії
2200€
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити