Послуги
UA
ENRU

Сінгапур посилює контроль за номіналами компаній

Новий законопроект запроваджує обов'язкову реєстрацію всіх компаній та фізичних осіб, які надають послуги корпоративного секретаря як у країні, так і за її межами. Основна мета законодавчої ініціативи – боротьба із практикою використання номінальних директорів для приховання справжніх власників компаній.

Згідно із запропонованими змінами, постачальники корпоративних послуг також зобов'язані проводити перевірку на "придатність" номінальних директорів, особливо у випадках, коли вони займають більше ніж встановлено кількість директорських посад. Це спрямоване на запобігання створенню так званих "директорських млинів", де одну й ту саму особу може бути призначено директором у кількох компаніях, що ускладнює ідентифікацію реальних власників.

Важливим аспектом нового законопроекту є також вимога від номінальних директорів та акціонерів розкривати інформацію про свій статус та ідентифікувати своїх номінаторів перед Управлінням з бухгалтерського обліку та корпоративного регулювання. Отримана інформація буде загальнодоступною, що сприяє більшій прозорості у бізнес-середовищі.

На даний момент номінальні директори та акціонери зобов'язані розкривати інформацію лише своїм компаніям, і ця інформація зберігається у конфіденційному реєстрі. Очікується, що впровадження нового режиму регулювання підвищить ефективність контролю за сумнівними практиками та посилить прозорість корпоративного середовища у Сінгапурі.

Світ | 14.11.23
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Звітність КІК: підсумки за 2023 рік та важливі нагадування
Упродовж першого кварталу 2023 року Державна податкова служба України прийняла 389 скорочених та 285 повних Звітів про контрольовані іноземні компанії.
Наступна ДПС відзвітувала по повідомленням КІК
Відповідно до звіту ДПС, за період починаючи з січня 2022 року до листопада 2023 року надійшло 6721 повідомлення від Контролюючих
Компанія у США
1500$
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Компанія на Мальті
від 3500€
Рахунок у Латвії
від 1000€
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити