Послуги
UA
ENRU

Португалія скасовує пільгове оподаткування для іноземців

Португалія планує скасувати пільговий податковий режим для іноземців, який передбачає понижені податки на доходи з 2024 року.

Режим, який був введений у 2009 році, надавав іноземцям, які переїжджають до Португалії, спеціальні податкові пільги на доходи з іноземних джерел, а також на дохід від кваліфікованої зайнятості та самостійної зайнятості в Португалії. Зокрема, передбачається, що іноземні громадяни, які переїхали до Португалії можуть претендувати на наступні пільги:

  • 20% податку на доходи від кваліфікованої наукової, мистецької, технічної та самозайнятої діяльності;
  • 10% на пенсійні надходження з іноземних джерел;
  • 0% на доходи з іноземних джерел (в тому числі дивіденди, оренда, найм), якщо такі доходи можуть бути оподатковані в іншій державі згідно двосторонніх податкових угод  або були оподатковані в не низькоподатковій чи безподатковій країні.

Прем'єр-міністр Антоніо Коста заявив, що режим сприяє спекуляціям нерухомістю та впливає на ринок житлової нерухомості. "Ми вирішили скасувати режим NHR, оскільки він не відповідає нашим цінностям та цілям", - сказав Коста. "Ми хочемо, щоб Португалія була країною, яка приваблює інвестиції та таланти, але ми не хочемо, щоб вона стала раєм для податкових ухилянтів".

Наразі також розглядається можливість залишити в силі податковий режим для тих, хто вже ним користується та для заявників, які подадуть заяви до кінця 2023 року.

Повну інформацію про скасування режиму ще не оголошено, але очікується, що вона буде включена до бюджету 2024 року.

Скасування режиму може мати значний вплив на іноземців, які планують переїхати до Португалії. Без пільгового режиму вони будуть підлягати звичайним португальським податковим ставкам, які значно вищі, ніж ставки, передбачені режимом NHR.

Світ | 10.10.23
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Топ-5 країн економічних лідерів у ЄС за версією Economist
За даними публікації "Яка країна ЄС перемагає в економічному п’ятиборстві?", 27 європейських країн розглядались з п'ятьма ключовими викликами, а саме:
Наступна Кіпр отримав інвестиційний рейтинг від Moody's
Кіпр вперше за 11 років отримав інвестиційний рейтинг міжнародного рейтингового агентства Moody's. Агентство підвищило рейтинг країни з Ba1 до Baa2,
Компанія в Грузії
6500€
Компанія в Естонії
2200€
Компанія в Канаді
від 1950$
Рахунок у Грузії
1000$
Компанія в Англії
від 950€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити