Послуги
UA
ENRU

Парламент скасував штрафи за неподання звітності КІК

Верховна Рада 9 травня 2024 року прийняла нову правку, що звільняє підприємців від штрафів за неподання звітності про КІК-звіти до завершення війни (воєнного стану). Дана зміна міститься у законопроєкті №10168-2, основні положення якого стосуються іншого питання – "чорного" експорту зерна.

Це рішення важливе для бізнесу, який використовує закордонні компанії, оскільки вони повинні були подати ці звіти до 1 травня (для юридичних осіб – до 1 березня). Якби не було цієї правки, бізнесу загрожували серйозні фінансові санкції, а саме: за неподання звіту фізособі-контролеру загрожував штраф у розмірі понад 300 тисяч гривень, а за порушення строків його подання – до 151 тисячі гривень.

Проте, наразі ще немає опублікованого тексту Закону, тому чекаємо  фінальний текст поправки та його тлумачення від ДПС України.

Нагадаємо, що Контрольована іноземна компанія (КІК) – це компанія, що зареєстрована за кордоном і знаходиться під контролем українського резидента. Ця нова правка дає деяке полегшення для бізнесу в умовах воєнного стану, вбачаючи значні помилки у чинному законодавсті та величезні штрафи, які передбачені за  недотримання норм.

Україна | 09.05.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Туреччина запровадить правове регулювання криптоактивів
Туреччина готується запровадити суворий податковий та регуляторний режим для криптоактивів. Відповідний законопроект, який правляча Партія справедливості та розвитку має намір
Наступна Естонський LHV Bank оскаржить накладення штрафу за недотримання санкцій
LHV Bank планує оскаржити рішення естонської Служби фінансової розвідки (ПФР) щодо накладення штрафу у розмірі 300 000 євро. Рішення ПФР
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Компанія в Канаді
від 1950$
Рахунок у Швейцарії
від 1000€
Компанія в Грузії
6500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити