Послуги
UA
ENRU

Обхід санкцій у ЄС тепер кримінальний злочин

Рада Європи ухвалила історичне рішення, яке змінить правовий ландшафт у державах-членах Європейського Союзу. Нова директива, ухвалена внаслідок тривалих дискусій та консультацій, передбачає загальноєвропейські мінімальні стандарти покарання за порушення чи обхід санкцій ЄС.

Згідно з директивою, певні дії, які раніше вважалися порушенням санкцій, тепер будуть визнані кримінальними злочинами у всіх державах-членах. Це включає допомогу в обході заборони на поїздки, торгівлю санкціонованими товарами та здійснення забороненої фінансової діяльності, в тому числі, це стосується і банківських установ. Також під покарання підпадає підсобництво цим злочинам.

Для держав-членів обов'язково буде запровадження цих стандартів у національне законодавство. Порушення санкцій ЄС каратиметься залежно від тяжкості злочину, з умисним порушенням, зокрема, передбачено тюремне ув'язнення як максимальне покарання.

Важливо, нові заходи також поширюються на юридичних осіб, особливо у осіб, котрі обіймають керівні посади у організаціях. У разі вчинення правопорушень санкції можуть включати дискваліфікацію підприємницької діяльності та відкликання дозволів на ведення економічної діяльності.

Ця директива стане дійсною через двадцять днів після публікації в Офіційному журналі ЄС, і держави-члени матимуть 12 місяців на впровадження її положень у своє національне законодавство.

Світ | 15.04.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Угорщина, Нідерланди та ОАЕ: лідери з дружелюбності до бізнесу у 2024 році
Угорщина, Нідерланди та Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) виділяються як найкращі країни для відкриття бізнесу у 2024 році, згідно з звітом
Наступна Каймани посилили правила звітності для власників ліцензій на управління компаніями
З початком квітня на Кайманових островах набули чинності нові правила звітності, які торкнулися власників ліцензій на управління компаніями. Ці правила,
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Рахунок в Угорщині
2500€
Компанія на Мальті
від 3500€
Компанія в Грузії
6500€
Компанія у США
1500$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити