Послуги
UA
ENRU

Нові обмеження в ЄС на готівку та анонімні транзакції

Європейський парламент прийняв рішення, яке може відчутно змінити пейзаж криптовалютних операцій в ЄС. Нове законодавство, призначене для посилення заходів протидії відмиванню коштів, вводить обмеження на анонімні фінансові транзакції, зокрема у сфері криптовалют та на розрахунки готівкою.

Згідно з цим законом, будуть заборонені анонімні криптовалютні транзакції через кастодіальні гаманці без будь-якого порогу суми. Також будуть обмежені:

- готівкові платежі у сумі понад 10 000 євро;

- анонімні готівкові платежі на суму понад 3000 євро;

Прийняття цього закону викликало різні реакції в криптоспільноті. Деякі експерти вважають ці заходи необхідними для боротьби зі зловживанням фінансовою системою та фінансуванням тероризму. Однак існує і стурбованість, щодо можливого обмеження приватності та легітимної економічної діяльності громадян.

Один з депутатів Європарламенту, який виступив проти закону, аргументував свою позицію турботою про фінансову приватність громадян, наголошуючи на тому, що здатність здійснювати анонімні транзакції є фундаментальним правом кожної людини.

Нове законодавство очікує на повну реалізацію протягом трьох років після його офіційного введення в дію, однак юридичні експерти вважають, що воно може бути реалізоване навіть і раніше.

Світ | 26.03.24
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Гонконг впроваджує режим Patent Box для стимулювання інновацій
Департамент внутрішніх доходів Гонконгу представив проект закону про внутрішні доходи, який має на меті впровадження нового режиму "Patent Box" з
Наступна Які критерії для набуття громадянства Кіпру у 2024 році?
Міністерство внутрішніх справ Республіки Кіпр опублікувало довгоочікуваний перелік критеріїв, необхідних для натуралізації на острові. Цей крок спрямований на впорядкування процесу
Компанія в Грузії
6500€
Рахунок у Латвії
від 1000€
Компанія на Мальті
від 3500€
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Компанія в Англії
від 950€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити