Послуги
UA
ENRU

Мільярдерів хочуть зобов'язати платити 2% від багатства – ЄС

Новий звіт, поданий Європейським Союзом, розкриває, що тисячі мільярдерів з усього світу активно використовують законодавчі прогалини та офшорні компанії для ухилення від сплати податків. Тому, для відновлення соціальної справедливості хочуть вести 2% податку на багатство.

В ході аналізу, проведеного економістом Габріелем Цукманом, виявлено, що найбагатші люди світу переводять мільярди доларів в офшори у вигляді дивідендів та приросту капіталу, укриваючи їх від оподаткування. "Ці холдингові компанії знаходяться в сірій зоні між ухиленням від сплати податків", - йдеться у звіті.

Особлива увага звернена на пропозицію запровадити річний податок у розмірі 2% для тисячів найбагатших людей на Землі. Цей податок, названий «кордоном законності», міг би щороку залучати понад 250 мільярдів доларів від 2756 мільярдерів світу, які мають активи на суму 13 трильйонів доларів.

Незважаючи на раніше підписану угоду про глобальний мінімальний податок у розмірі 15%, зазначається, що мільярдери продовжують обходити систему, використовуючи фіктивні корпорації та підставні компанії. Європейський Союз планує подати свої висновки на саміті G20 у Бразилії у 2024 році, закликаючи світових лідерів до дій.

Служба податкового контролю ЄС, створена у 2020 році, стала частиною зусиль щодо боротьби з податковими махінаціями в Європі. Проте, як зазначено у звіті, десятиліття зусиль не спричинило суттєвого зменшення ухилення від сплати податків.

Підставні компанії, що діють під вигаданими іменами, не лише приховують фінансові операції, а й є інструментом для таємного переказу мільярдів доларів на офшорні рахунки. "Нерухомість, як і раніше, надає багатим широкі можливості для ухилення від сплати податків", - підкреслює звіт.

Згідно із запропонованим податком, найбагатші люди світу мають виплачувати 2% свого багатства щорічно, щоб компенсувати втрати від ухилення від сплати податків та підтримувати соціальну справедливість.

Світ | 25.10.23
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Банки Кіпру ідентифікуватимуть клієнтів онлайн та обмінюватимуться даними
Центральний банк Кіпру (ЦПК) оголосив про підписання угоди з переможцем тендеру щодо вибору технологічного рішення для створення платформи для віддаленого
Наступна Мальта запроваджує знижений податок для творчих особистостей
Комісар Мальти з доходів оголосив про запровадження нової схеми податкових пільг для творчих осіб для заохочення та розвитку мистецтва. Так,
Компанія в Грузії
6500€
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Рахунок в Австрії
від 1200€
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити