Послуги
UA
ENRU

Мальта запроваджує знижений податок для творчих особистостей

Комісар Мальти з доходів оголосив про запровадження нової схеми податкових пільг для творчих осіб для заохочення та розвитку мистецтва. Так, у рамках бюджету на 2022 рік запроваджується знижена ставка податку у розмірі 7,5% для фізичних осіб, які займаються творчою діяльністю та сертифіковані Радою у справах мистецтв Мальти.

Ця пільгова ставка застосовується до широкого кола творчих діячів, включаючи акторів, художніх керівників, хореографів, кураторів, танцюристів, письменників-літераторів, музикантів, художників та скульпторів. Однак, щоб скористатися цією ставкою, оборот має становити не більше 30 000 євро.

Ставка 7,5% застосовується лише до доходу, отриманого від творчої діяльності з художньою метою, включаючи театральні, естрадні, кіно- та телепродукції, виставки, твори мистецтва, а також інтелектуальну власність та гонорари.

Система також передбачає, що залишок доходу, що перевищує 30 000 євро, буде додано до загального доходу та оподатковуватиметься за прогресивною ставкою. Крайній термін подання заявок на участь у цій програмі для базового 2022 року  – 7 листопада 2023 року. Мальта, таким чином, прагне підтримати творчу громаду та стимулювати культурну різноманітність у країні.

Світ | 24.10.23
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Мільярдерів хочуть зобов'язати платити 2% від багатства – ЄС
Новий звіт, поданий Європейським Союзом, розкриває, що тисячі мільярдерів з усього світу активно використовують законодавчі прогалини та офшорні компанії для
Наступна Мінфін США змінив форму звітності по бенефіціарним власникам
Закон про прозорість у США, який вимагає від компаній з обмеженою відповідальністю, корпорацій та інших організацій розкривати інформацію про своїх
Компанія в Канаді
від 1950$
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Компанія у США
1500$
Рахунок в Австрії
від 1200€
Компанія в Грузії
6500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити