Послуги
UA
ENRU

Кіпр поступово очищається від російських клієнтів

За останні вісім років відбулося значне зменшення російських депозитів в кіпрських банках, оскільки уряд Кіпру зосереджується на очищенні свого фінансового іміджу. За даними Associated Press, з 2014 по 2022 рік російські депозити скоротилися на 76%, а кількість російських клієнтів, які користуються кіпрськими банками, зменшилася на 82%.

Крок уряду відбувається в контексті спроби країни покращити своє фінансове становище та репутацію після фінансової кризи 2013 року. Президент Кіпру Нікос Хрістодулідес заявив, що країна прагне «перебувати на правильному боці історії», осуджуючи війну росії в Україні.

За останні роки кіпрські банки припинили ділові зв'язки з майже 60 000 клієнтами з росії та України, а приблизно 126 000 рахунків були призупинені на суму приблизно 40 мільярдів євро (43,5 мільярда доларів). Відзначається також, що великі російські компанії, зареєстровані на Кіпрі, перенесли свої штаб-квартири за кордон.

Хоча падіння російських депозитів створює виклик для кіпрської економіки, уряд вказує на компенсацію цього явища завдяки зростанню новоприбулого міжнародного бізнесу. У 2022 році було зареєстровано понад 1600 міжнародних компаній, які створили понад 36 000 нових робочих місць.

У той час як країна визнає свої минулі помилки, президент підкреслює глибоку співпрацю з міжнародними партнерами, включаючи американських експертів, у розслідуванні можливих порушень санкцій та виведенні російських активів, що перебувають під санкціями.

Світ | 25.01.24
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Канада приєдналася до Конвенції про апостиль
Канада приєдналася до Конвенції про апостиль, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів. Документ вступив в силу 11 січня 2024
Наступна Bank of Cyprus закрив свої представництва в рф
Найбільший кіпрський банк Bank of Cyprus закрив свої представництва в Москві та Санкт-Петербурзі. Їхня акредитація припинена з 22 січня 2024
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Рахунок в Угорщині
2500€
Компанія в Естонії
2200€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити