Послуги
UA
ENRU

Грецький Eurobank купує кіпрський Hellenic Bank

Комісія із захисту конкуренції Республіки Кіпр схвалила заявку грецької банківської групи Eurobank на придбання Hellenic Bank. Угода отримала схвалення і CPC вирішила, що вона відповідає конкурентній ринковій практиці.

Наступним кроком стане рішення Європейського Центробанку (ЄЦБ) з цього питання. Eurobank, один із системних банків Греції, знаходиться під наглядом ЄЦБ, як і Hellenic Bank, який є другим за величиною банком Кіпру.

Eurobank має достатні кошти для здійснення угоди, відповідаючи критеріям ЄЦБ. В останні роки як Eurobank, так і його дочірня компанія на Кіпрі (Eurobank Cyprus, третій за величиною банк країни) демонстрували стабільний прибуток. За 9 місяців 2023 року Eurobank отримав 980 млн євро прибутку, а Eurobank Cyprus – 144 млн євро.

Раніше генеральний директор Eurobank Фокіонос Каравіас заявив про наміри групи розширити діяльність на Кіпрі та використовувати острів як платформу для налагодження зв'язків із країнами Близького Сходу.

Ця угода може мати низку наслідків:

  • Зміцнення позицій Eurobank на кіпрському ринку: Eurobank стане найбільшим банком Кіпру, випередивши Bank of Cyprus.
  • Скорочення конкуренції: Злиття двох великих банків може призвести до скорочення конкуренції на кіпрському банківському ринку.
  • Поліпшення доступу до капіталу: Hellenic Bank отримає доступ до капіталу та ресурсів Eurobank, що може призвести до покращення його фінансового стану.
  • Скорочення робочих місць: Злиття може призвести до скорочення робочих місць в обох банках.

Очікується, що угоду буде завершено в 2024 році.

Світ | 07.02.24
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Британські компанії повинні всі перейти на адреси, що відповідають сабстенсу
З 4 березня 2024 року у Великобританії набудуть чинності зміни, внесені Законом про економічну злочинність та корпоративну прозорість. Ці зміни
Наступна ДПС звітує про подані звіти КІК у 2023 році
Українська Державна податкова служба повідомляє про активний хід кампанії подання Звітів про контрольовані іноземні компанії (Звіт про КІК) за 2022
Компанія в Грузії
6500€
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Компанія в Естонії
2200€
Рахунок у Латвії
від 1000€
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити