Послуги
UA
ENRU

Гонконг хоче ввести нову податкову пільгу на доходи від ІВ

Гонконг запропонував новий режим податкових пільг на патентну скриньку, який відповідає Заходу 5 Організації економічного співробітництва та розвитку щодо розмивання податкової бази та переміщення прибутку (BEPS).

Запропонований режим дозволить платникам податків оподатковувати в Гонконзі по пільговій ставці податку на відповідний дохід від інтелектуальної власності (ІВ), отриманий від відповідних патентів або патентоподібних активів ІВ.

Пільгову ставку податку пропонується встановити на рівні 8,25%. Але ще йдуть громадські обговорення.

Прийнятними активами інтелектуальної власності відповідно до запропонованого режиму податкових пільг є патенти, захищене авторським правом програмне забезпечення та права на сорти рослин.

Згідно з пропозиціями, прийнятний дохід від інтелектуальної власності з Гонконгу включає:

  • Дохід, отриманий від демонстрації чи використання прийнятного об’єкта інтелектуальної власності, який зазвичай покриває більшість роялті та доходу від ліцензування
  • Прибуток від вибуття придатного активу ІВ
  • Продажі продуктів або послуг, які включають суму, що відноситься до прийнятного активу ІВ

Обсяг прийнятного доходу від інтелектуальної власності, який оподатковуватиметься за пільговою ставкою, визначатиметься на основі «підходу зв’язку» відповідно до дії  5 BEPS і буде прийнято юрисдикційний підхід.

Коефіцієнт зв’язку розраховуватиметься шляхом ділення відповідних витрат на дослідження та розробки (НДДКР) на загальні витрати, понесені на розробку відповідного об’єкта ІВ.

Нова податкова пільга на патентну скриньку в Гонконзі є позитивним кроком для платників податків, які володіють інтелектуальною власністю. Пільгова ставка податку може призвести до значної економії податків для цих платників податків. Однак важливо зазначити, що розмір економії податків буде залежати від того, чи відповідають витрати на дослідження та розробку (НДДКР) платника податків вимогам режиму.

Світ | 20.09.23
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Revolut ще більше спростив транскордонні платежі
Revolut, глобальна фінансова технологічна компанія, оголосила про запуск RevTags, нової безкоштовної глобальної платіжної мережі для бізнесу. RevTags дозволяє компаніям здійснювати
Наступна PayPal розширює можливості конвертації криптовалюти
PayPal, найбільша дебетова електронна платіжна система у світі, оголосила про запуск нового сервісу конвертації криптовалюти в долари США. Новий сервіс,
Компанія в Естонії
2200€
Рахунок у Швейцарії
від 1000€
Компанія в Канаді
від 1950$
Рахунок у платіжній системі
від 500€
Компанія в Грузії
6500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити