Послуги
UA
ENRU

ЄС прийняв нові правила щодо переказів у євро

Депутати Європарламенту затвердили нові правила, які забезпечують моментальну доставку грошових переказів у євро протягом 10 секунд. Нові заходи спрямовані на забезпечення оперативного надходження перерахованих коштів на банківські рахунки роздрібних клієнтів та компаній у всьому Європейському Союзі.

Згідно з новими правилами, банки та постачальники платіжних послуг зобов'язані забезпечувати миттєву обробку кредитних переказів без затримок, що особливо важливо для малих та середніх підприємств та звичайних клієнтів. Оновлений текст правил Єдиної зони європлатежів (SEPA), узгоджений з державами-членами ЄС, має на меті підвищення безпеки та прискорення процесу грошових переказів у євро.

Нові правила гарантують, що перекази виконуватимуться незалежно від часу доби, а кошти мають надходити на рахунок отримувача протягом 10 секунд. Крім того, платник отримуватиме повідомлення про проведену транзакцію протягом цього ж часу.

Держави-члени Європейського Союзу, які використовують валюту, відмінну від євро, також повинні застосовувати вищезгадані правила, якщо на їхніх рахунках проводяться регулярні операції в євро.

Для забезпечення безпеки та запобігання шахрайству постачальники платіжних послуг зобов'язані мати сучасні засоби та технології для перевірки особи одержувача і не стягувати за це додаткові комісії. Клієнти також мають можливість встановити максимальну суму для миттєвих безготівкових переказів у євро, щоб додатково захистити свої рахунки від несанкціонованих операцій. У разі невиконання обов'язків PSP щодо запобігання шахрайству, що веде до фінансових збитків клієнта, останній має право вимагати компенсації від постачальника послуг.

Крім цього, встановлюється, що запропоновані тарифи для операцій миттєвого безготівкового переказу в євро не можуть бути вищими, ніж тарифи для "не миттєвих" операцій кредитного переказу в євро.

Нові правила набудуть чинності через 20 днів після їх публікації в Офіційному журналі ЄС, а держави-члени ЄС матимуть 12 місяців на вжиття та реалізацію цих заходів.

Світ | 09.02.24
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Hellenic Bank закриває рахунки росіян, які мешкають на Кіпрі
Кіпрський банк Hellenic Bank почав закривати рахунки громадян росії, а також їхніх компаній. Цього разу йдеться про громадян росії з
Наступна Британські компанії повинні всі перейти на адреси, що відповідають сабстенсу
З 4 березня 2024 року у Великобританії набудуть чинності зміни, внесені Законом про економічну злочинність та корпоративну прозорість. Ці зміни
Компанія в Англії
від 950€
Рахунок в Угорщині
2500€
Компанія в Грузії
6500€
Рахунок у Ліхтенштейні
1000€
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити