Послуги
UA
ENRU

ЄС прийняв Директиву про Автоматичний CRS обмін даними про криптоактиви

17 жовтня Рада ЄС прийняла Директиву DAC8, яка революціонізує обмін криптоактивами та оподаткування в цифровому світі. Зміни стосуються комплаєнсу та автоматичного обміну інформацією про доходи від операцій з криптовалютами, а також податкових рішень для заможних осіб.

Найважливішим аспектом нововведень є введення обов'язкового автоматичного обміну інформацією між податковими органами та постачальниками послуг криптоактивів. Буде створений Crypto-Asset Operator register для реєстрації та контролю за криптоактивами, включаючи ті, що випущені децентралізованим шляхом, стейблкойни, електронні гроші і NFT. Запуск Crypto-Asset Operator register запланований до 2026 року.

Оновлення DAC8 також охоплюють нові процедури перевірки, вимоги до звітності, та інші правила для постачальників послуг із звітування про криптоактиви, відповідно до Crypto-Asset Reporting Framework та поправок до Загального стандарту звітності. Введено поняття Reporting Crypto-Asset Service Provider, Reportable User, та Reportable Transaction.

Директива також розширює правила щодо автообміну для advance tax rulings заможних осіб, включає новий автоматичний обмін інформацією про некастодіальні дивіденди та подібні доходи. Вдосконалено правила звітування та передачі податкового ідентифікаційного номера, а також змінено положення щодо відповідальності за недотримання законодавства щодо звітності.

Історія DAC8 почалася у грудні 2021 року, коли Рада ЄС вказала на необхідність законодавчих змін щодо криптоактивів та оподаткування для заможних осіб. За рік із цього часу, Європейський парламент ухвалив свій висновок, а тепер держави ЄС одноголосно підтримали Директиву. Очікується, що вона набуде чинності на двадцятий день після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Світ | 19.10.23
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Кіпр ліквідував 10,5 тисяч компаній через несплату щорічного збору
Кіпр ліквідував 10,5 тисяч компаній, які не сплатили щорічний збір у розмірі 350 євро. Більше 80 тисяч компаній завчасно
Наступна ДПС підвела підсумки кампанії декларування контрольованих операцій за 2022 рік
Державна податкова служба України підвела підсумки кампанії декларування контрольованих операцій (КО) за 2022 звітний рік.
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Рахунок у платіжній системі
від 500€
Компанія на Мальті
від 3500€
Рахунок у Ліхтенштейні
1000€
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити