Послуги
UA
ENRU

Bank of Georgia купує Ameriabank

Грузинський Bank of Georgia (BOGG) оголосив про намір придбати 100% акцій вірменського Ameriabank. Угода оцінюється в $303,6 млн і стане найбільшим M&A в історії банківського сектору Вірменії.

BOGG спершу викупить 90% акцій Ameriabank. 10%, що залишилися, будуть збережені Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) відповідно до угоди акціонерів про опціон. Ameriabank оцінюється в 0,65x вартості чистих активів (NAV) банку станом на 31 жовтня 2023 року та 2,6x P/E минулого року.

Очікується, що операцію буде завершено у першому кварталі 2024 року. Управління фінансового нагляду Сполученого Королівства (Financial Conduct Authority, FCA) вже схвалило циркуляр угоди.

Ameriabank продовжить діяльність під своїм брендом та з чинним керівництвом, залишаючись окремою юридичною особою. BOGG після операції має намір змінити назву.

Наслідки злиття BOGG та Ameriabank:

  • Створення одного з найбільших банківських холдингів у регіоні: Об'єднаний банк матиме активи на суму понад $5 млрд, 2,5 млн клієнтів та 5 000 співробітників.
  • Розширення географії: BOGG отримає доступ до вірменського ринку, який має великий потенціал для зростання.
  • Синергія: Об'єднання двох банків дозволить підвищити ефективність та оптимізувати витрати.

Угода BOGG та Ameriabank має велике значення для банківського сектору обох країн. Вона створить новий регіональний банківський холдинг, який відіграватиме важливу роль у розвитку економіки Грузії та Вірменії.

Світ | 20.02.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Багами, Беліз, Сейшели та острови Теркс і Кайкос виключені із сірого списку ЄС
На своєму лютневому засіданні Рада ЄС виключила Багами, Беліз, Сейшели та острови Теркс і Кайкос зі списку юрисдикцій, які не
Наступна Hellenic Bank закриває рахунки росіян, які мешкають на Кіпрі
Кіпрський банк Hellenic Bank почав закривати рахунки громадян росії, а також їхніх компаній. Цього разу йдеться про громадян росії з
Компанія в Естонії
2200€
Рахунок на Кіпрі
від 1200€
Компанія на Мальті
від 3500€
Компанія в Грузії
6500€
Компанія в Англії
від 950€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити