Послуги
UA
ENRU

Багамські компанії платитимуть податки за закордонні доходи

Багамські острови оголосили про початок оподаткування міжнародних бізнес компаній, які зареєстровані на островах та отримують доходи з-за кордону.

Так, з починаючи з 2024 року компанії будуть оподатковуватись за ставкою 0,25% на іноземний дохід, або 2500 BSD з 1 000 000 BSD обороту. До цього, бізнес був звільнений від податків та сплачував лише щорічні ліцензійні збори. 

Таким чином, новий законопроект скасовує Закон про ліцензування діяльності 2010 року  і встановлює нову шкалу зборів для компаній. Податок буде застосовуватись до усіх компаній, які ведуть діяльність на Багамах або за їх межами. Виключення стосуються лише інвестиційних фондів та холдингових компаній.

Шкала податку також передбачає інші ставки для різного виду діяльності:

  • для фінансового сектору встановлений податок на рівні 1,25% від обороту
  • для банків і довірчих компаній – 1% від обороту
  • для сімейних офісів – 0,25% від обороту або 10 000 BSD

Важливим критерієм при застосуванні даного податку є іноземний дохід.

Дохід IBC вважається отриманим від операцій на Багамських островах, якщо він отриманий від продажу або комерційної вигоди від власності, зареєстрованої чи розташованої на Багамських островах, експорту товарів, продажу чи надання послуг особам, які знаходяться на Багамських островах або проживають на них,  або від професійних послуг.

Наразі парламент також переглядає правила економічної присутності для компаній та планує їх посилення. Більше того, йдуть перемовини щодо встановлення корпоративного податку, які будуть враховувати мінімальний 15% податок ОЕСР для транснаціональних компаній.

Багамські острови | 12.07.23
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Туреччина підвищила ПДВ до 20%
В Туреччині набули чинності нові ставки податку на додану вартість (ПДВ), відтепер стандартна ставка 20% замість попередньої 18%.
Наступна Нові вимоги щодо звітності та економічного сабстенсу на БВО
На Британських Віргінських Островах нововведення: оновилися правила щодо економічної сутності, набули чинності вимоги щодо подання фінансової звітності, а також діяльність,
Компанія в Англії
від 950€
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Компанія в Естонії
2200€
Компанія в Грузії
6500€
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити