Послуги
UA
ENRU

Американські компанії мають подати звіт BE-12 до кінця червня

Аналітичне бюро США повідомляє про необхідність пройти обов’язковий збір даних по компаніям, які зареєстровані в США та мають іноземну участь. 

Так, відповідно до Закону про дослідження міжнародних інвестицій і торгівлі послугами один раз в 5 років Бюро економічного аналізу (BEA) проводить обов'язковий збір даних по бізнесу, яким володіють іноземні фізичні та юридичні особи. Дане опитування  проходить у вигляді подачі форми BE-12 в електронному вигляді.

ХТО ПОВИНЕН ПОДАТИ ЗВІТ BE-12?

Звіт BE-12 вимагається  від кожної комерційної організації, зареєстрованої в США (включаючи нерухомість, призначену для отримання прибутку), в якій наприкінці 2022 року іноземна фізична або юридична особа володіла або контролювалася прямо чи опосередковано 10% чи більше. Даний звіт BE- 12 охоплює фінансові роки, що закінчуються 2022 роком.

Навіть,  якщо ваша компанія не веде активної діяльності, тобто «спляча», але належить іноземній юридичній особі, яка має 10% або більше голосів звіт BE-12 потрібно подавати.

Не звітують по формі BE-12:

  1. Приватні фонди
  2. Компанії США, які не мають іноземних власників станом на кінець 2022 року або іноземна частка складає менше 10%
  3. Ліквідовані компанії до кінця фінансового року, який закінчився в 2022 календарному році

Також ті компанії, які зазвичай подають щорічне опитування BE-15, у 2023 році замість цього подають порівняльне опитування для 2022 року по формі BE-12.

Зауважимо, що опитування BE-12 складається з чотирьох форм, яку саме форму повинна подати компанія визначається розміром компанії та її часткою іноземної власності:

  1. BE-12A подається, якщо компанія має іноземну частку 50% або більше, а сума загальних активів, операційний дохід або прибуток на кінець 2022 фінансового року перевищує 300 мільйонів доларів США.
  2. BE-12B подається для компанії, яка відповідає одному з таких критеріїв:

-       мажоритарним капіталом (50% або більше) володіють іноземні материнські компанії, а філія в США  має загальні активи, операційний дохід чи чистий прибуток, в межах 60-300 мільйонів доларів США.

-       належить міноритарній власності (частка 10-50%) іноземним материнським компаніям із одним із загальних активів, продажів або валових операційних доходів або чистого прибутку, що перевищує 60 мільйонів доларів.

  1. BE-12C подається, якщо мажоритарною чи міноритарною власністю (не менше 10%) філії в США володіють іноземні материнські компанії, а загальні активи, продажі чи операційні доходи чи чистий прибуток не перевищують 60 мільйонів доларів.
  2. Заява BE-12 про неподання подається якщо:

- частка іноземної власності в бізнесі в США впала нижче 10% у 2022 році; 

- бізнес було повністю консолідовано або об’єднано з іншим американським бізнесом;

- американський бізнес було розпущено або ліквідовано;

- BEA зв’язалася з американською компанією, яка не зобов’язана подавати звіт.

СТРОКИ

Крайній строк подання звіту BE-12 або заяви про неподання в BEA до 30 червня 2023 року. Звіт подається електронною формою. 

КОНФІДЕНЦІЙНІСТЬ

Інформація, подана в рамках BE-12, доступна лише для посадових осіб і працівників Бюро економічного аналізу. Жодна інформація, що міститься у звітах, не може бути опублікована або доступна третім особам. 

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Звіт BEA юридично обов’язковий, за ненадання інформації може бути накладена відповідальність у вигляді штрафів від 2000 до 25 000 доларів США, більше того, може бути застосована і кримінальна відповідальність. 

У разі необхідності в допомозі зі звітом BE-12 або при виникненні додаткових питань, звертайтесь будь-ласка до наших спеціалістів.

США | 06.06.23
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Revolut почав блокувати рахунки росіян
Литовська фінансова установа Revolut посилила комплаєнс для російських клієнтів. Зокрема, платіжна система, блокуватиме рахунку тих громадян рф, які не мають
Наступна ОАЕ роз'яснили корпоративний режим у ВЕЗ
Як відомо, з червня 2023 року в ОАЕ запроваджено корпоративний податок 9%. Але це нововведення має свої особливості та винятки.
Компанія на Мальті
від 3500€
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Компанія в Канаді
від 1950$
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити