Услуги
RU
UAEN

«Гонконг відрізняється надійною правовою системою»

Гонконг має цілу низку переваг перед іншими азійськими юрисдикціями. Насамперед це низька, порівняно з іншими неофшорними азійськими юрисдикціями, вартість реєстрації та щорічного утримання компанії. Безперечно, утримувати гонконзьку компанію дорожче, аніж будь-який офшор, однак значно дешевше порівняно за компаніями, зареєстрованими в європейських юрисдикціях або в тому ж Сінгапурі.

У Гонконгу діють одні з найбільш низьких податкових ставок у світі. У цій країні немає податку на додану вартість і податку на продаж товарів та послуг. Крім цього, відсутні податки на дивіденди та відсотки на приріст капіталу, а корпоративний податок становить  16,5% від прибутку.

Реєстрація компаній у цій юрисдикції не є складною та довготривалою. Підприємство можна зареєструвати протягом двох тижнів.

Слід зазначити, що Гонконг вирізняється надійною правовою системою, в якій переважає англійське право, і яка, в свою чергу, функціонує окремо від правової системи Китаю. Тут відсутні обмеження на внутрішні та зовнішні інвестиції і на іноземне володіння, немає також і валютного контролю.

Вищеперелічені фактори в комплексі з надійною банківською системою і значними валютними резервами вигідно позиціонують Гонконг на міжнародній арені.

Кожен український бізнесмен, що зареєстрував компанію в Гонконгу вбачає в цій юрисдикції якусь окрему перевагу. Хтось працює з саме з гонконзькими контрагентами, а комусь просто необхідно зареєструвати компанію за кордоном і він обирає Гонконг, як відносно недорогу та досить престижну азійську юрисдикцію. Декому вкрай необхідно відкрити банківській рахунок саме в Гонконгу, а це можна зробити лише на резидентну компанію з резидентним директором.

Контрагенти з Гонконгу, з Європи чи з офшорної юрисдикції кваліфікуються податковою як  нерезиденти, тому ставлення до них однакове.

Згідно з Угодою про торговельно-економічне співробітництво 1992 року між Гонконгом та Україною між нашими країнами діє режим найбільшого сприяння при здійсненні експортно-імпортних операцій. Він регулює процедуру стягнення мита на експортні та імпортні товари обох країн, інших зборів, оплат і правил митного регулювання й виконання митних формальностей. Унаслідок таких вигідних умов співробітництва експорт України до Гонконгу демонструє позитивну динаміку.

Юрист міжнародної юридичної компанії Campio Group Влада Крижанівська

"Юридична газета" № 41 від 08.10.2013 р. 

09.10.13
Поделиться:
Насколько полезна информация?
Нажмите на звезду, чтобы оценить!
Средняя оценка 0/5. Количество оценок: 0
Предыдущая Из Украины станет сложнее вывести деньги
Чтобы купить за границей недвижимость, придется предоставить дополнительные справки из Налоговой
Следующая Почему в Украину нужно инвестировать немедленно
Замедление инвестиций в нашей стране уже через несколько месяцев может смениться новым всплеском — когда будет подписано Соглашение об ассоциации
Компания на Мальте
от 3500€
Компания в Канаде
от 1950$
Компания в Швейцарии
25000 CHF
Компания в ОАЭ
от 4200$
Компания в США
1500$
Форма обратной связи
Оставьте свой вопрос и мы перезвоним
Отправить