Услуги
RU
UAEN

Какая сумма на двоих (я и ребенок 11лет) положена на выплату государством

Отвечает: Наира Агакарян, юрист межнародной юридической компании Campio Group

Окрім сум, які зараз отримуєте, Ви також можете розраховувати на отримання  допомоги держави як малозабезпечена сім’я, якщо будете відповідати критеріям встановленим Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям».

Згідно цього закону, малозабезпеченою сім'єю вважається сім'я, яка має середньомісячний сукупний доход нижчий від прожиткового мінімуму для сім'ї.

Отже, щоб визначити чи маєте Ви право на отримання допомоги як малозабезпечена сім’я, спочатку треба розрахувати середньомісячний дохід Вашої сім’ї, а потім розрахувати прожитковий мінімум для сім'ї. І якщо розрахована сума середньомісячного сукупного доходу сім’ї буде меншою за суму прожиткового мінімуму для сім'ї, тоді Ви можете розраховувати на отримання допомоги як малозабезпечена сім'я.

Розмір допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім'ї та її середньомісячним сукупним доходом.

Самі розрахунки здійснюється по спеціальним методикам, тому самостійно розрахувати доходи і розмір допомоги буде складно.

Для того, щоб дізнатись чи маєте Ви право на одержання державної соціальної допомоги, Вам необхідно звернутися до органів соціального захисту населення з письмовою заявою про надання державної соціальної допомоги:

До заяви обов’язково необхідно додати:

  • документ, що посвідчує особу;
  • довідку про склад сім'ї;
  • декларацію про доходи та майно осіб, які входять до складу сім'ї;
  • довідку про наявність та розмір земельної частки (паю).

Звертаю Вашу увагу на те, що сама заява, довідка про склад сім'ї, декларація про доходи та майно складаються у спеціальній формі (самі форми Ви можете отримати в управлінні праці та соціального захисту населення).

Після того, як орган соціального захисту населення отримає заяву з документами, він зобов’язаний буде здійснити відповідні розрахунки.

Після аналізу документів і проведення розрахунків, орган соціального захисту населення повинен прийняти рішення про призначення державної соціальної допомоги чи про відмову. Саме рішення органу соціального захисту населення приймається протягом десяти календарних днів.

В будь-якому разі, я би рекомендувала Вам звернутися до органів соціального захисту населення з письмовою заявою про надання державної соціальної допомоги. В такому разі орган соціального захисту населення не зможе Вам відмовити у наданні соціальної допомоги безпідставно і лише тому, що хтось із працівників органу просто не захотів витрачати свого часу на проведення правильних розрахунків.

http://dengi.ua/advisoryquestion/206/

12.05.11
Поделиться:
Насколько полезна информация?
Нажмите на звезду, чтобы оценить!
Средняя оценка 0/5. Количество оценок: 0
Предыдущая Перевірка податковими органами місцезнаходження платника податків
Діяльність податкових органів щодо встановлення місцезнаходження платника податків регламентується Наказами Державної податкової адміністрації України № 1439/18734 від 30.12.2010 р. «Про затвердження порядку
Компания в Англии
от 950€
Компания в США
1500$
Компания в Швейцарии
25000 CHF
Компания на Мальте
от 3500€
Компания в Грузии
6500€
Форма обратной связи
Оставьте свой вопрос и мы перезвоним
Отправить